محاسبه آنلاین مالیات استارتاپ ها

یکی از مشکلاتی که ممکن است برای کسب و کارهای نوپا و اصطلاحا استارتاپ ها پیش بیاید عدم اطلاع از شرایط و ضوابط قوانین مالیاتی در خصوص این نوع کسب و کارها است. در این مقاله از آقای مالیات به بررسی و تعریف کسب و کار نوپا بر اساس قوانین مصوب پرداخته و محاسبه آنلاین مالیات استارتاپ ها را انجام می دهیم.
مالیات استارتاپ ها چگونه محاسبه می شود؟
این سؤالیه که تقریباً تمامی عزیزان استارتاپی در ذهنشونه ولی معمولاً به جواب درستی در خصوص مالیات استارتاپ ها نمیرسند. به عنوان کسی که سالها تو حوزه مالیات کار کرده و عاشق حوزه های استارتاپی هستم، به وفور دیده ام که موقع راه اندازی استارتاپ به تنها چیزهایی که توجه نمیشه قوانین و مقررات حقوقی هست (مخصوصاً مالیات استارتاپ ها) که باعث تحمیل جرائم سنگینی بر کسب و کار نوپای ایشان میگردد. اگر موافقید، در ابتدا ببینیم مطابق قوانین داخلی کشور، کسب و کار نوپا، به چه کسب و کاری اطلاق میشه؟همانطوری که همه ما میدونیم، تعریف دقیقی از استارتاپ و کسب وکارهای نوپا در داخل کشور ما وجود نداشت و اطلاق کلمه ” استارتاپ ” به یک کسب و کار، کاملاً سلیقه ای بود؛ تا اینکه هیأت وزیران در تاریخ ۱۳۹۸/۰۳/۰۱ آیین نامه را تصویب کرد با عنوان ” آییننامه حمایت از شرکتهای نوپا ” به شماره۲۵۰۷۱/ت۵۴۹۹۱هـ اگر شما هم دارای کسب وکار کوچک هستید برای محاسبه مالیات استاپ خود می توانید به صفحه مشاوره مالیاتی مراجعه کنید.
قوانین مالیاتی استارت آپ بر اساس مواد آیین نامه حمایت از شرکت های نوپا
در ماده ۱ این آیین نامه، شرکت نوپا تعریف شده است: هر شرکت خصوصی و تعاونی در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات که کمتر از سه سال از تاریخ ثبت آن گذشته است، مادامی که از تمام شرایط زیر برخوردار باشد:۱ـ حداکثر سرمایه ثبتی شرکت دو میلیارد و پانصد میلیون (۲/۵۰۰/۰۰۰/۰۰۰) ریال باشد.۲ـ درآمد شرکت در سال کمتر از پنج میلیارد (۵/۰۰۰/۰۰۰/۰۰۰) ریال باشد. این مبلغ در سال ۱۳۹۸ ملاک است و در سالهای بعد بر اساس نرخ تورم اعلامی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران توسط کارگروه موضوع تبصره ماده (۱۰) این تصویب نامه تعدیل و اعلام خواهد شد.۳ـ مؤسسین و صاحبان سهام شرکت نسبت به توزیع سود اقدام نکنند و با رعایت قانون تجارت به حساب افزایش سرمایه شرکت منظور نمایند و دریافتی ماهانه آنها از سه برابر حداقل حقوق و دستمزد سالیانه کارگران مشمول قانون کار بیشتر نباشد.۴ـ مشخصات شرکت در سامانه متمرکز درخواست خدمات سازمان فناوری اطلاعات ایران ثبت شده باشد. خب خدا رو شکر حداقل الان یک تعریف قانونی برای شرکت نوپا (استارت آپ) داریم.

خبر بد برای استارتاپ ها!
متاسفانه خبر خوبی برای شما نداریم؛ چون این آیین نامه (که مثلاً حمایتی است) تقریباً هیچ مزیت و امکان مالیاتی برای این نوع کسب و کارها در نظر نگرفته است !!! فقط یک حکم مالیاتی در آیین نامه برای حمایت از شرکتهای نوپا وجود دارد: ماده۱۰ـ در صورتی که شرکتهای مورد حمایت ساکن مراکز رشد، فضاهای کاری اشتراکی و شتاب دهندهها باشند، سازمانهای امور مالیاتی کشور و تأمین اجتماعی مکلفند نسبت به تخصیص شناسه (کد)های مؤدی و کارگاهی اقدام نمایند. صدور هرگونه مفاصاحساب شناسه (کد)های مزبور با رعایت قوانین و مقررات مربوط خواهد بود.تبصره ـ فهرست مراکز رشد، فضاهای کاری اشتراکی و شتاب دهندهها توسط کارگروهی مرکب از وزارتخانههای ارتباطات و فناوری اطلاعات و علوم، تحقیقات و فناوری و معاونت علمی و فناوری رییس جمهور و سازمانهای امور مالیاتی کشور و تأمین اجتماعی اعلام میشود. حالا این ماده چی میگه؟ قبل توضیح این ماده باید این نکته رو باید بگم که: تو حالت عادی، زمانیکه یک مؤدی تصمیم داشته باشد که تشکیل پرونده مالیاتی بده، باید اجاره نامه ای رو تحویل واحد تشکیل پرونده بده که خصوصیات زیر رو داشته باشه: اولاً ملک مورد نظر باید اداری باشه یا موقعیت اداری و این موضوع هم تو اجاره نامه قید شده باشه ثانیاً برای یک ملک، چند تا شرکت نمیتونند چند تا اجاره نامه تنظیم کنندحال با این اوصاف، این ماده از آیین نامه، دو محدودیت بالا رو در ارتباط با شرکتهای نوپا برداشته همین است.
محاسبه آنلاین مالیات استارتاپ ها حقیقی یا حقوقی؟
خب؛ حالا بریم سراغ اصل مطلب.ببینید عزیزان، اولاً یک استارتاپ هم میتونه حقیقی شروع به فعالیت کنه و هم حقوقیو همیشه هم تأکید شخصی بنده این بوده که اگر الزام کسب و کار ندارید، بصورت حقیقی کار کنید؛ یعنی مثلاً اگر الزاماً طرفهای قرارداد شما، شرکتهای دولتی هستند یا قراره که در آینده در مناقصات و مزایدات شرکت کنید، خب قاعدتاً باید شرکت ثبت کنید ولی در غیر این صورت، پیشنهاد من، تشکیل پرونده مالیاتی بصورت حقیقی هست. بعد از اینکه تشکیل پرونده انجام شد، اگر شرکت ثبت کردین، مطابق تبصره ماده ۴۸ قانون مالیاتهای مستقیم، ۲ ماه فرصت دارید که مالیات حق تمبر سرمایه شرکت رو پرداخت کنید؛ یعنی اگر مثلاً سرمایه اولیه شرکت شما ۱۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال باشه، این عدد رو باید در ۰.۰۰۰۵ ضرب کنید که مالیات حق تمبرش میشه: ۵/۰۰۰ ریال؛ اگر هم بصورت حقیقی شروع به کار کردین، مطابق تبصره ۳ ماده ۱۷۷ همین قانون، ۴ ماه مهلت دارید از تاریخ شروع به کار، تشکیل پرونده بدین.آیا کسب و کار من مشمول ثبت نام در ارزش افزوده است؟ قوانین مالیاتی مدام در حال تغییر هستند و شما اگر به قوانین مالیاتی علاقه مند هستید به صفحه آموزش مالیات مراجعه کنید.

آیا بر اساس قوانین مالیاتی استارت آپ من مشمول مالیات ارزش افزوده است؟
این هم سؤال خیلی مهمی است که باید به درستی به آن جواب داد. ببینید عزیزان، در حال حاضر، هفت فراخوان ثبت نام در نظام مالیات بر ارزش افزوده از سوی سازمان امور مالیاتی صادر شده است که در فراخوان مرحله هفت از تاریخ (۱۳۹۵/۰۷/۰۱) همه شرکتها موظف به ثبت نام در نظام مالیات بر ارزش افزوده هستند. اشخاص حقیقی هم باید ببینند که آیا مشمول یکی از شش فراخوان دیگر میشوند یا نه. لیست فراخوانها رو میتونید در سایت مالیات بر ارزش افزوده به آدرس www.Vat.ir ببینید.
نحوه محاسبه مالیات استارتاپ ها چگونه است؟
در آخر به محاسبه آنلاین مالیات استارتاپ ها با فرمول زیر میپردازیم جالبه بدونید که تو نحوه محاسبه مالیات، هیچ فرقی بین مشاغل سنتی، اینترنتی و یا استارتاپی نیست. • اگر یک شخص بصورت حقیقی تشکیل پرونده بدهد؛ نحوه محاسبه مالیات ایشان به قرار زیر است: از سودی که طی یک سال کسب کرده، یک معافیت سالانه کم میشه (میزان این معافیت هر ساله تو قانون بودجه مشخص میشه) بعد عددی که بدست آمد، اصطلاحاً میره به نرخ ماده ۱۳۱ قانون؛ یعنی ۵۰۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال اول ضربدر ۱۵% میشه، ۵۰۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال بعدی ضربدر ۲۰% میشه و مابقی ضربدر ۲۵% است. مثلاً اگر سود یک گرافیست کار طی سال ۱۳۹۷ مبلغ ۱/۰۰۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال باشه، مبلغ ۲۱۶/۰۰۰/۰۰۰ ریال (معافیت معیشتی) از اون کم میشه و در آخر عدد ۷۸۴/۰۰۰/۰۰۰ ریال به ترتیب زیر به نرخ ماده ۱۳۱ قانون میره:۷۵/۰۰۰/۰۰۰ = ۱۵% × ۵۰۰/۰۰۰/۰۰۰۵۶/۸۰۰/۰۰۰ = ۲۰% × ۲۸۴/۰۰۰/۰۰۰ ———— ۱۳۱/۸۰۰/۰۰۰ ریال • اگر شخص بصورت حقوقی ثبت شود، نحوه محاسبه مالیات آن ساده تر است؛ به این شکل که سود شرکت مستقیماً در ۲۵% ضرب میشود. اگر علاقه مندید که مالیات استارتاپ شرکت خود را به راحتی محاسبه کنید، حتما بسته آموزشی مالیات استارتاپ ها و تجارت الکترونیک مؤسسه آقای مالیات را از لینک زیر خریداری کنید. مالیات استارتاپ ها مالیات استارتاپ ها و تجارت الکترونیک

محاسبه آنلاین مالیات استارتاپ ها حقیقی یا حقوقی؟
خب؛ حالا بریم سراغ اصل مطلب. ببینید عزیزان، اولاً یک استارتاپ هم میتونه حقیقی شروع به فعالیت کنه و هم حقوقی و همیشه هم تأکید شخصی بنده این بوده که اگر الزام کسب و کار ندارید، بصورت حقیقی کار کنید؛ یعنی مثلاً اگر الزاماً طرفهای قرارداد شما، شرکتهای دولتی هستند یا قراره که در آینده در مناقصات و مزایدات شرکت کنید، خب قاعدتاً باید شرکت ثبت کنید ولی در غیر این صورت، پیشنهاد من، تشکیل پرونده مالیاتی بصورت حقیقی هست. بعد از اینکه تشکیل پرونده انجام شد، اگر شرکت ثبت کردین، مطابق تبصره ماده ۴۸ قانون مالیاتهای مستقیم، ۲ ماه فرصت دارید که مالیات حق تمبر سرمایه شرکت رو پرداخت کنید؛ یعنی اگر مثلاً سرمایه اولیه شرکت شما ۱۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال باشه، این عدد رو باید در ۰.۰۰۰۵ ضرب کنید که مالیات حق تمبرش میشه: ۵/۰۰۰ ریال؛ اگر هم بصورت حقیقی شروع به کار کردین، مطابق تبصره ۳ ماده ۱۷۷ همین قانون، ۴ ماه مهلت دارید از تاریخ شروع به کار، تشکیل پرونده بدین. آیا کسب و کار من مشمول ثبت نام در ارزش افزوده است؟ آیا بر اساس قوانین مالیاتی استارت آپ من مشمول مالیات ارزش افزوده است؟ این هم سؤال خیلی مهمی است که باید به درستی به آن جواب داد. ببینید عزیزان، در حال حاضر، هفت فراخوان ثبت نام در نظام مالیات بر ارزش افزوده از سوی سازمان امور مالیاتی صادر شده است که در فراخوان مرحله هفت ( از تاریخ 1395/07/01 ) همه شرکتها موظف به ثبت نام در نظام مالیات بر ارزش افزوده هستند. اشخاص حقیقی هم باید ببینند که آیا مشمول یکی از شش فراخوان دیگر میشوند یا نه. لیست فراخوانها رو میتونید در سایت مالیات بر ارزش افزوده به آدرس www.Vat.ir ببینید. نحوه محاسبه مالیات استارتاپ ها به چه صورتی است؟ در آخر به محاسبه آنلاین مالیات استارتاپ ها با فرمول زیر میپردازیم. جالبه بدونید که تو نحوه محاسبه مالیات، هیچ فرقی بین مشاغل سنتی، اینترنتی و یا استارتاپی نیست. • اگر یک شخص بصورت حقیقی تشکیل پرونده بدهد؛ نحوه محاسبه مالیات ایشان به قرار زیر است: از سودی که طی یک سال کسب کرده، یک معافیت سالانه کم میشه (میزان این معافیت هر ساله تو قانون بودجه مشخص میشه) بعد عددی که بدست آمد، اصطلاحاً میره به نرخ ماده ۱۳۱ قانون؛ یعنی ۵۰۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال اول ضربدر ۱۵% میشه، ۵۰۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال بعدی ضربدر ۲۰% میشه و مابقی ضربدر ۲۵%. مثلاً اگر سود یک گرافیست کار طی سال ۱۳۹۷ مبلغ ۱/۰۰۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال باشه، مبلغ ۲۱۶/۰۰۰/۰۰۰ ریال ( معافیت معیشتی ) از اون کم میشه و در آخر عدد ۷۸۴/۰۰۰/۰۰۰ ریال به ترتیب زیر به نرخ ماده ۱۳۱ قانون میره: ۷۵/۰۰۰/۰۰۰ = ۱۵% × ۵۰۰/۰۰۰/۰۰۰ ۵۶/۸۰۰/۰۰۰ = ۲۰% × ۲۸۴/۰۰۰/۰۰۰ ———— ۱۳۱/۸۰۰/۰۰۰ ریال • اگر شخص بصورت حقوقی ثبت شود، نحوه محاسبه مالیات آن ساده تر است؛ به این شکل که سود شرکت مستقیماً در ۲۵% ضرب میشود.

15 دقیقه قبل
نگار محمدلی (پشتیبان سایت) گفته: سلام و سپاس بابت شیوایی قلمتون. یک سوال: استارت آپ برای دریافت تصحیلات از بانک، باید به صورت حقوقی قرارداد ببنده. آیا در چنین شرایطی، میتونه پرونده مالیاتی حقیقی برای خودش تشکیل بده؟

15 دقیقه قبل
رحمانی گفته: سلام و سپاس بابت شیوایی قلمتون. یک سوال: استارت آپ برای دریافت تصحیلات از بانک، باید به صورت حقوقی قرارداد ببنده. آیا در چنین شرایطی، میتونه پرونده مالیاتی حقیقی برای خودش تشکیل بده؟

15 دقیقه قبل
نگار محمدلی (پشتیبان سایت) گفته: سلام و سپاس بابت شیوایی قلمتون. یک سوال: استارت آپ برای دریافت تصحیلات از بانک، باید به صورت حقوقی قرارداد ببنده. آیا در چنین شرایطی، میتونه پرونده مالیاتی حقیقی برای خودش تشکیل بده؟

15 دقیقه قبل
رحمانی گفته: سلام و سپاس بابت شیوایی قلمتون. یک سوال: استارت آپ برای دریافت تصحیلات از بانک، باید به صورت حقوقی قرارداد ببنده. آیا در چنین شرایطی، میتونه پرونده مالیاتی حقیقی برای خودش تشکیل بده؟

15 دقیقه قبل
نگار محمدلی (پشتیبان سایت) گفته: سلام و سپاس بابت شیوایی قلمتون. یک سوال: استارت آپ برای دریافت تصحیلات از بانک، باید به صورت حقوقی قرارداد ببنده. آیا در چنین شرایطی، میتونه پرونده مالیاتی حقیقی برای خودش تشکیل بده؟

15 دقیقه قبل
رحمانی گفته: سلام و سپاس بابت شیوایی قلمتون. یک سوال: استارت آپ برای دریافت تصحیلات از بانک، باید به صورت حقوقی قرارداد ببنده. آیا در چنین شرایطی، میتونه پرونده مالیاتی حقیقی برای خودش تشکیل بده؟

15 دقیقه قبل
نگار محمدلی (پشتیبان سایت) گفته: سلام و سپاس بابت شیوایی قلمتون. یک سوال: استارت آپ برای دریافت تصحیلات از بانک، باید به صورت حقوقی قرارداد ببنده. آیا در چنین شرایطی، میتونه پرونده مالیاتی حقیقی برای خودش تشکیل بده؟

15 دقیقه قبل
رحمانی گفته: سلام و سپاس بابت شیوایی قلمتون. یک سوال: استارت آپ برای دریافت تصحیلات از بانک، باید به صورت حقوقی قرارداد ببنده. آیا در چنین شرایطی، میتونه پرونده مالیاتی حقیقی برای خودش تشکیل بده؟